El kuzu és l'almidó de la puerparia i s'utilitza com a beguda medicinal i per espessar salses.
La Medicina Tradicional Chinesa ja fa més de 2.500 anys que l'utilitza.
Té moltíssimes propietats, a casa l'utilitzem sobretot per les gastrointeritis i febre, però si busqueu per internet en trobareu mil. A casa és imprescindible en la nostra farmaciola natural.
Entre els seus beneficis destaca:
- Restaura la flora intestinal, per tant va bé tant per la diarrea (comprovadissim a casa) com per l'estrenyiment.
- Antitermic, ajuda a controlar la febre i millorar el malestar (pots consultar el ritual que seguim a casa en cas de febre)
- Estats gripals i tos
- Antiinflamatori
- Antimicrobià
- Mal de cap, migranyes i vértice
- Doña energía i augmenta la resistencia física y mental.
- Alcalinitza la sang
Ingredients
Una culleradeta de café de Kuzu
Una tassa d'aigua
Una tassa d'aigua
Preparació
Així preparo jo en kuzu, disolc una culleradeta de kuzu en una tassa d'aigua i el desfaig en fred, un cop desfeta queda l'aigua blanquinosa, la poso en un ensat i el porto a ebullicio, sense deixar de remenar, fins que l'aigua queda transparent (si és per mi aprofito i m'hi faig una infusió) i després li vaig oferint amb xeringa al llarg del dia. Hi ha qui enlloc d'aigua, fa el mateix procés amb suc o beguda vegetal.
Espero que t'hagi servit d'ajuda i si tens alguna cosa a aportar serà molt benvinguda.
Gràcies per ser-hi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada