Avui comparteixo una recepta que ens encanta a tota la família, la vaig descobrir gràcies a la Cecilia
Ingredients
250 g. de farina de cigrons
600 ml d'aigua
5 Alls tendres
Sal (no recomanada a menors d'un any)
Oli d'oliva
Pebre
Per al farcit (lliure):
2 tomàquets madurs
200 g. de mozzarella o formatge rallat
5 o 6 olives negres tallades a rodanxes
Alfàbrega fresca o en espècie
Es barreja la farina amb l'aigua, molt poc a poc, mentre es va batent fins que no quedin grumolls, s'hi barreja l'oli sense parar de batre fins que quedi totalment fina. Ara afegim a la massa la sal, el pebre i els alls tendres, ho barregem tot molt bé i ho deixem reposar al frigorífic unes 3 hores aproximadament, es pot fer sense reposar tant, però com més reposi més gustosa quedarà.
Encendre el forn, untar el motlle amb oli i posar-l'ho al forn. Quan l'oli aquest calent abocar la meitat de la massa i deixar uns 5 minuts, fins que hagi quallat, que no estigui liquida però tampoc feta.
Mentrestant preparem els ingredients per al farcit: tallar el tomàquet, les olives, l'alfàbrega i la mozzarela i quan la meitat de la massa està a punt, repartir els ingredients i per damunt afegir la resta de la massa. Posar el forn a gratinar fins que estigui feta del tot i quedi doradeta.
Per tallar-la i treure-la del motlle s'ha d'esperar que es vaig refredar una mica o si no es desfà i es trenca.
Està boníssima, a casa la fem molt sovint variant el farcit i a en Roc també li agrada molt. Una recepta bona, sana i apta per a tota la família.
Que aprofiti!
600 ml d'aigua
5 Alls tendres
Sal (no recomanada a menors d'un any)
Oli d'oliva
Pebre
Per al farcit (lliure):
2 tomàquets madurs
200 g. de mozzarella o formatge rallat
5 o 6 olives negres tallades a rodanxes
Alfàbrega fresca o en espècie
Es barreja la farina amb l'aigua, molt poc a poc, mentre es va batent fins que no quedin grumolls, s'hi barreja l'oli sense parar de batre fins que quedi totalment fina. Ara afegim a la massa la sal, el pebre i els alls tendres, ho barregem tot molt bé i ho deixem reposar al frigorífic unes 3 hores aproximadament, es pot fer sense reposar tant, però com més reposi més gustosa quedarà.
Encendre el forn, untar el motlle amb oli i posar-l'ho al forn. Quan l'oli aquest calent abocar la meitat de la massa i deixar uns 5 minuts, fins que hagi quallat, que no estigui liquida però tampoc feta.
Mentrestant preparem els ingredients per al farcit: tallar el tomàquet, les olives, l'alfàbrega i la mozzarela i quan la meitat de la massa està a punt, repartir els ingredients i per damunt afegir la resta de la massa. Posar el forn a gratinar fins que estigui feta del tot i quedi doradeta.
Per tallar-la i treure-la del motlle s'ha d'esperar que es vaig refredar una mica o si no es desfà i es trenca.
Està boníssima, a casa la fem molt sovint variant el farcit i a en Roc també li agrada molt. Una recepta bona, sana i apta per a tota la família.
Que aprofiti!
Quina quantitat d'oli?
ResponEliminaJo li poso un rajolí, a vegades ni n'hi poso. Espero que t'agradi Imma Garcia!
Elimina