Translate

Creative Commons

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Eco-Mama està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons

Creative Commons

diumenge, 22 de desembre del 2013

Tipus de bolquers de tela








Com us podeu imaginar, hi ha un munt de tipus diferents de bolquers de tela, des del més clàssic i poc pràctic (un tros de tela doblegat més un cobertor impermeable) fins al més modern (molt pràctics i semblats als d’un sol ús)
 
I la gent em diu: - Marta, em perdo. I no m'estranya…

A veure si us puc ajudar.

Els separarem en dos tipus; els que necessiten cobertor a part i els que porten el cobertor inclòs
.



  • Dins dels que necessiten cobertor a part tenim: els que requereixen ser doblegats i els que tenen forma de bolquer


.Els que requereixen ser doblegats:

 

-Els planers. Són trossos de tela gran que permeten ser doblegats de moltes formes diferents i requereix pràctica i tècnica de doblegat. Se solen amarrar amb snappis o imperdibles.




 



-Els preplegats. Són trossos de tela rectangular que també permeten doblegar de moltes formes però són més senzills que els plànols ja que són mes petits, vénen preplegats i porten incorporat un panell absorbent central. Se solen amarrar amb snappis o imperdibles.

 

.Els que tenen forma de bolquer:

 
 
-Els contorn. Té la forma d'un bolquer i no necessiten ser doblegats, porta un absorbent extra en el centre. Se solen amarrar amb snappis.




  
-Els ajustats. Són com un bolquer d'usar i tirar, ve amb botons o velcro i porten elàstics en la cintura i cames. Són súper absorbents però engruixen molt.

Tots ells han de posar-se amb un cobertor impermeable ja que, encara que siguin molt absorbents, no són impermeables i mullarien la roba del bebè.






  • Els que porten el cobertor inclòs són els més moderns i pràctics i, en el seu ús, són els més semblats als d'usar i tirar. Dins d'aquest grup trobem:

 
-Tot en un; que com diu el seu nom, és un bolquer amb l'absorbent i el cobertor en una sola peça. L'avantatge tant a l'hora d'usar, com de rentar, com d'emmagatzemar, és està, que és una sola peça i això fa que sigui més ràpid i pràctic. El desavantatge que té és que, en ser una sola peça, costa més que s'assequi i això normalment fa que hagis de tenir més unitats.




 


-Tot en dos; la seva funcionalitat és la mateixa que tot en un, molt ràpid i pràctic de posar però en dues peces que solen anar unides i permeten ser separades i en separar-les, facilita l'assecat.



 
-Emplenables; és un bolquer d'una sola peça què porta una butxaca i est permet ser emplenat amb els absorbents necessaris.







-Calcetes d'aprenentatge; sol ser com un tot en un, però en format calcetes perquè ells les hi puguin pujar i baixar solos. Estan dissenyades per facilitar el moment de deixar el bolquer i absorbir les petites fuites i evitar que la roba es mulli.


-Bolquers de natació; és un bolquer/vestit de bany que permet ser mullat i submergit en aigua però lliure de fuites.




I com no, no ens podem oblidar dels Accessorisper a bolquers:



Absorbents: són les parts internes dels bolquers, les que absorbeixen el pipi i n’hi ha de mil materials i formes (Microfibra, cànem, bambú, cotó...).
  
Absorbents de nit: són absorbents extres per absorbir a la nit i evitar fuites quan estan més hores amb el mateix bolquer.



Snappis. Són unes peces toves en forma de T amb unes dents en els extrems que permeten agafar els absorbents planers, preplegats i contorns ja que no porten fermalls ni velcro.









Forros biodegradables: són uns paperets que es posen entre el bolquer i el culet del nadó i faciliten la seva neteja i la recollida de les deposicions. Existeixen forros gruixuts (per la caca de llet) i fins (per caques sòlides)


Tovalloletes rentables: n’hi ha també en diferents materials (Microfibra, cànem, bambú, cotó...) i grandàries i, amb una mica de solució líquida (aigua, aigua amb oli, aigua amb oli i sabó…), són el millor per a la neteja del culet, sense haver d'usar tovalloletes d'un sol ús.


Bosses impermeables: la millor solució per posar els bolquers bruts quan surts de casa. Que el panyalejar no et pari!






Però la gent sempre em diu:

- Val, deixa't de rotllos, però tu quins bolquers fas servir?


Doncs us diré quins són els que fem servir nosaltres i perquè, deixant clar que aquesta és la meva opinió i pot ser que no sigui la mateixa que la d'una altra mare panyalera. Vaja, per a gustos bolquers!

Després de provar-los gairebé tots i pel que fa referència tant a la funcionalitat, com a la plasticitat, com a l'ús, com al rentat, com a l'assecat, com al emmagatzematge i per relació qualitat preu, nosaltres usem els bolquers tot en dos de
pop in



Coses que m'agraden dels bolquers pop in


  • Són unitalla, o sigui que els ha fet servir des que va néixer (per ser més exactes des que li va caure el melic) i espero fer-los servir fins que deixi el bolquer.
  • Van amb velcro i això els fa molt ràpids de posar.
  • Els seus absorbents són fins però súper absorbents, de bambú ecològic. El bambú té propietats antibacterianes, és molt suau i amb una alta transpirabilitat. El bambú és una planta d'alt creixement que no necessita pesticides i és 100% biodegradable.
 

  • Els seus cobertores són de colors i models preciosos, alegres i divertits, i s'uneixen i separen dels absorbents amb un simple clic.
 
  • En ser tot en dos, es separen de l'absorbent i el seu assecat és més ràpid.
  • Les seves barreres anti-fuita, ajuden al fet que s'ajusti millor i a evitar fugides.

I moltes més cosetes que segur que em deixo.



Espero que els hagi servit d'ajuda

!A panyalejar s'ha dit!





T'animem a descobrir els bolquers de tela entre els nostres productes.


Per a més informació us podeu apuntar a la propera xerrada de "bolquers de tela" en el mail info@ecomama.cat o per whatsapp al 646382320



Article en Castellà "
Tipos depañales de tela"


També pots consultar el nostre 
Facebook

 


Tipos de pañales de tela





Como os podéis imaginar, hay un montón de tipos diferentes de pañales de tela, desde lo más clásico y engorroso (un pedazo de tela doblado más un cobertor impermeable) hasta lo más moderno (muy prácticos y parecidos a los de usar y tirar) I la gente me dice: - Marta, me pierdo. Y no me extraña…
A ver si os puedo ayudar.
Los separaremos en dos tipos; los que necesitan cobertor a parte y los que llevan el cobertor incluido


  • Dentro de los que necesitan cobertor a parte tenemos: los que requieren ser doblados y los que tienen forma de pañal


.Los que requieren ser doblados:


-Los planos. Son trozos de tela grande que permiten ser doblados de muchas formas distintas y requiere práctica y  técnica de doblado. Se suelen amarrar con snappis o imperdibles.
 




-Los predoblados. Son trozos de tela rectangular que también permiten doblar de muchas formas pero son más sencillos que los planos ya que son mas pequeños, vienen predoblados y llevan incorporado un panel absorbente central. Se suelen amarrar con snappis o imperdibles.

.Los que tienen forma de pañal:

-Los contorno. Tiene la forma de un pañal y no necesitan ser doblados, lleva un absorbente extra en el centro. Se suelen amarrar con snappis.


 

-Los ajustados. Son como un pañal de usar y tirar, viene con botones o velcro y llevan elásticos en la cintura y piernas. Son súper absorbentes pero abultan mucho.

Todos ellos deben ponerse con un cobertor impermeable ya que, aunque sean muy absorbentes, no son impermeables y mojarían la ropa del bebé. 



  • Los que llevan el cobertor incluido son los más modernos y prácticos y, en su uso, son los más parecidos a los de usar y tirar. Dentro de este grupo encontramos:

   
-Todo en uno; que como dice su nombre, es un pañal con el absorbente y el cobertor en una sola pieza. La ventaja tanto a la hora de usar, como de lavar, como de almacenar, es está, que es una sola pieza y esto hace que sea más rápido y práctico. La desventaja que tiene es que, al ser una sola pieza, cuesta más que se seque y esto normalmente hace que tengas que tener más unidades.



 


-Todo en dos; su funcionalidad es la misma que todo en uno, muy rápido y práctico de poner pero en dos piezas que suelen ir unidas y permiten ser separadas y al separarlas, facilita el secado.

 

-Rellenables; es un pañal de una sola pieza qué lleva un bolsillo y este permite ser rellenado con los absorbentes necesarios. 






-Braguitas de aprendizaje; suele ser como un todo en uno, pero en formato braguitas para que ellos se las puedan subir y bajar solos. Están diseñadas para facilitar el momento de dejar el pañal y absorber los pequeños escapes y evitar que la ropa se moje
.

-Pañales de natación; es un pañal/bañador que permite ser mojado y sumergido en agua pero libre de escapes.








Y como no, no nos podemos olvidar de los Accesorios para pañales:




Absorbentes: son las partes internas de los pañales, las que absorben el pipi y los hay de mil materiales y formas (Microfibra, cáñamo, bambú, algodón...).

Absorbentes de noche: son absorbentes extras para absorber por la noche y evitar fugas cuando están más horas con el mismo pañal.


Snappis. Son unas piezas blandas en forma de T con unos dientes en los extremos que permiten coger los absorbentes planos, predoblados y contornos ya que no llevan broches ni velcro.

Forros desechables biodegradables: son unos papelitos que se ponen entre el pañal y el culito del bebé y facilitan su limpieza y la recogida de las deposiciones. Existen en gruesos (para la caca de leche) y finos (para cacas sólidas)


Toallitas lavables: las hay también en distintos materiales (Microfibra, cáñamo, bambú, algodón...), tamaños y con un poco de solución líquida (agua, agua con aceite, agua con aceite y jabón…), son lo mejor para la limpieza del culito, sin tener que usar toallitas desechables.


Bolsas impermeables: la mejor solución para poner los pañales sucios cuando sales de casa. ¡El pañalear no te vaya a parar!





Pero la gente siempre me dice: 

- Vale, déjate de rollos, pero tu cuales usas?

Pues os voy a decir cuáles son los que usamos nosotros y porque, dejando claro que esta es mi opinión y puede que no sea la misma que la de otra madre pañalera. Vaya, ¡Para gustos pañales!

Después de probarlos casi todos y por lo que hace referencia tanto a la funcionalidad, como a la practicidad, como al uso, como al lavado, como al secado, como al almacenaje y por relación calidad precio, nosotros usamos los pañales todo en dos de pop in

Cosas que me gustan de los pañales pop in
  • Son unitalla, o sea que los usa desde que nació (para ser más exactos desde que le cayó el ombligo) y los va a usar hasta que deje el pañal (o eso espero).
  • Van con velcro y esto los hace muy rápidos de poner.
  • Sus absorbentes son finos pero súper absorbentes, de bambú ecológico. El bambú tiene propiedades antibacterianas, es muy suave y con una alta transpirabilidad. El bambú es una planta de alto crecimiento que no necesita pesticidas y es 100% biodegradable. 
  • Sus cobertores son de colores y modelos preciosos, alegres y divertidos, y se unen y separan de los absorbentes con un simple clic.

  • Al ser todo en dos, se separan del absorbente y su secado es más rápido.

  • Sus barreras anti-escape, ayudan a que se ajuste mejor y a evitar fugas.
Y muchas más cositas que seguro que me dejo.

Espero que les haya servido de ayuda
!A pañalear se ha dicho!



Te animamos a descubrir los pañales de tela entre nuestros productos.


Para más información os podéis apuntar a la próxima charla de "pañales de tela" en el mail info@ecomama.cat o por whatsapp al 646382320


Artículo en Catalán "Tipus de bolquers de tela"


 

También puedes consultar nuestro Facebook

 


Perquè fer servir bolquers de tela?


El que passa moltes vegades és que has decidit, per diverses raons, que vols fer servir bolquers de tela o t’estàs decidint, però, hi ha tantes coses que saber sobre ells, tanta informació i tantes preguntes... que no saps per on començar...

Perquè fer servir bolquers de tela?
Tipus de bolquers de tela?
Com començar?
Com fer-los servir?
Com rentar-los? La importància d'establir una bona rutina de rentat.
Quants en necessito?
...
Intentaré, resumidament, guiar-te una mica. I començarem per:

Perquè fer servir bolquers de tela?


 Des del meu punt de vista hi ha 4 raons bàsiques:

- Per economia, ja que, en fer-los servir, t'estalvies molts diners.
- Per ecologia; ja que generem molts menys residus.
- Per salut; ja que és el millor per a la pell i la salut dels nostres nadons.
- Per exemple; en fer servir bolquers de tela estem donant un bon exemple als nostres fills ja que, com tots sabem, ells ens imiten.




- Per economia, ja que, en fer-los servir, t'estalvies molts diners.

Amb els bolquers d'un sol ús la despesa és més gradual perquè els comprem a poc a poc, però si intentem fer una mica els comptes, els resultats són esgarrifosos.
La despesa anual en bolquers, per un sol nadó, oscil·la entre 500€ i 1000€, depenent de la marca escollida.

Al principi, els bolquers de tela són una inversió gran, oscil·len entre 200€ i 400€ depenent de la marca i model, com veieu el desemborsament inicial és major que amb els de usar i tirar, però la inversió es recupera ràpid i comences a amortitzar-la de seguida i si tenim en compte que aquests, els poden fer servir els germans, cosins i veïns, l'estalvi ja és al·lucinant.


- Per ecologia; ja que generem molts menys residus.

Un nadó, durant la seva vida, fa servir entre 5.000 i 8.000 bolquers d'un sol ús, si tenim en compte que un bolquer d'un sol ús triga entre 300 i 500 anys a descompondre's i aquest porta components com petroli, polpa de fusta, plàstic i clor (entre altres), imagineu-vos els efectes a llarg termini.

En el rànquing de productes més trobats en els abocadors, els bolquers d'un sol ús ocupen el tercer lloc.

- Per salut; ja que és el millor per a la pell i la salut dels nostres nadons.

Els bolquers d'un sol ús porten substàncies químiques i tòxiques que poden provocar irritacions i altres problemes de salut i com els nadons tenen la pell molt sensible, el millor per a ells és utilitzar els de tela.
Els bolquers d'un sol ús porten components tòxics com:
- Residus de dioxina (considerat per la EPA com el residu més tòxic de tots els relacionats amb el càncer)
- Tributil d'estany, Tributyl-tin (TBT) nociu en contacte amb la pell, tòxic per ingestió, irrita ulls i pell, riscos greus per a la salut en cas d'exposició perllongada...
- Poliacrilat de sodi (és el que aconsegueix l’efecte súper absorbent i el que més irritacions provoca)
...

- Per exemple; en fer servir bolquers de tela estem donant un bon exemple als nostres fills ja que, com tots sabem, ells ens imiten.

Quin exemple és el que volem que segueixin els nostres fills? Com volem educar-los? Què volem que facin d’adults?
Quan fem servir bolquers de tela, sense dir-los res, els estem educant i ells veuen que els seus pares respecten el medi ambient i volen el millor per a ells, que no els importa una mica més de treball per a tots els beneficis que això comporta, i com diu una frase que sempre m'acompanya on vagi, "no t'esforcis a educar, ells t’imitaran"



Òssia que, a practicar amb l'exemple...





T'animo a descobrir els bolquers de tela entre els nostres productes.

Para més informació us podeu apuntar a la propera xerrada de "Bolquersde tela" en el mail info@ecomama.cat o per whatsapp al 646382320



Article en Castellà "¿Porque usar pañales de tela?
  



També pots consultar el Facebook